Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


Κι όμως ακόμη πεινάμε...

Α
Α
enfo.gr
Οι επισκέψεις πάνε κι έρχονται. Οι "φίλοι" μας από την Ευρώπη μάς επισκέπτονται σε καθημερινή βάση, ώστε να βεβαιωθούν ότι τηρούμε τους όρους δανειοληψείας και συνετιζόμαστε με τις απαιτήσεις τους, οι οποίες σε κάθε συνάντηση γίνονται σκληρότερες, απαιτητικότερες και δυσκολότερες στην εφαρμογή.

Η Μέρκελ έκανε ταξίδι αστραπή στη χώρα για να δείξει τη συμπαράστασή της και κατανόηση προς τα βάσανα των πολιτών, όπως φυσικά και τη στήριξή της στην ελληνική κυβέρνηση που προς το παρόν υπακούει με ευλάβεια τις εντολές των ισχυρών της Ευρώπης.

Και μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα η επιτροπή Νόμπελ ανακοίνωσε την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάποιοι αντέδρασαν με έκπληξη στην είδηση από τη Σουηδία, κάποιοι άλλοι τη χαρακτήρισαν απλώς τραγελαφική. Νόμπελ Ειρήνης σε κάποιους, οι αποφάσεις των οποίων έχουν δημιουργήσει συνθήκες «εμφυλίου πολέμου» στις άμεσα θιγόμενες χώρες.

Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η Ευρώπη βράζει και εκρήξεις σημειώνονται στις χώρες του Νότου, όπως Ελλάδα και Ιταλία, όπως επίσης στην Ιβηρική Χερσόνησο, με την Πορτογαλία να πρωτοστατεί και την Ισπανία να ακολουθεί κατά πόδας, σε μια ατελείωτη διαμάχη με τις κυβερνήσεις των χωρών τους που προσπαθούν ματαίως να επιβάλουν νέα μέτρα, νέες περικοπές και επιπλέον μειώσεις στους ήδη αισθητά μειωμένους μισθούς και συντάξεις.

Νόμπελ Ειρήνης στους ηθικούς αυτουργούς των εγχώριων πολέμων της Μεσογείου. Κι όμως, θα σταθούν στο έδρανο και με χαμόγελα θα δεχτούν την τιμητική διάκριση που η νορβηγική επιτροπή τους απένειμε, δίχως ψήγματα τύψεων και δυσφορίας για τον πόνο που έχουν προκαλέσει με τις αμείλικτες απαιτήσεις και κυρώσεις τους, όσο επιτρέπουν σε κάποιους να καρπώνονται τα τεράστια οφέλη που η αστάθεια και αβεβαιότητα για την νομισματική ένωση επιφέρουν.

Όσο λοιπόν οι ειρηνοποιοί της Ευρώπης θα φοράνε τα καλά τους για να πάνε στην τελετή απονομής, εμείς θα μαθαίνουμε πως όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις θα ετοιμάζονται για ένα χειμώνα ανθρωπιστικής κρίσης. «Εμείς δεν λέμε "βοήθεια μόνο για Έλληνες", λέμε "βοήθεια μόνο για ανθρώπους"», θα μας πει ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, κ. Κανάκης, κι ας το μεταφράσει ο καθένας ελεύθερα.

Έχουν ενδιαφέρον οι παρατηρήσεις των εθελοντών σε πολυ-ιατρεία της Αττικής, όπου δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε παιδιά και κυρίως βρέφη με συμπτώματα αφυδάτωσης που μέχρι πρότινος συναντιούνταν κυρίως σε υποανάπτυκτες αφρικανικές χώρες.

Κι όσο εκείνοι θα απολαμβάνουν το γαστρονομικό επινίκιο δείπνο τους στο βορρά της Ευρώπης, κάποιοι άλλοι θα ενημερώνουν τα στατιστικά στοιχεία των πολιτών σε ανθρωπιστική κρίση, των ανθρώπων σε εξαθλίωση, των πολιτών που η Ευρωπαϊκή Ένωση φρόντισε να τους παράσχει ΕΙΡΗΝΗ.

Αλλά τελικά, αφού οι πολιτικοί αποφάσισαν να επικεντρωθούν στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, είμαστε εμείς εκείνοι που πρέπει να βρούμε λύση στα μικρά, μικρά κι ασήμαντα, όπως η στέγαση, η θέρμανση, η βασική ιατρική περίθαλψη, η καθημερινή σίτιση.

Κι όταν τελειώσουν με τη στενωπό, τους σκοπέλους, το μικρό γκρεμό ή το μεγάλο ρέμα που καλούνται οι εκπρόσωποί μας να περάσουν, τότε ας ελπίσουμε πως θα έχει απομείνει βιώσιμο δυναμικό να κυβερνήσουν.

Όσο όμως θα υπάρχουν μικρά παιδιά που δίνουν το γλειφιτζούρι τους σε άστεγους ηλικιωμένους που στέκουν στην άκρη του δρόμου πεινασμένοι, ενόσω οι γονείς τους προσπερνάνε αδιάφορα, τότε υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο και πιο ευοίωνο μέλλον.
Georgia Seiti, 15/10/2012

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Georgia Seiti

Γεννήθηκα και γαλουχήθηκα στην Ελλάδα του 20ου αιώνα. Ζω στην Ευ... περισσότερα


Πλάκα μας κάνουνε

ΔΕΝ είναι κάτι περίεργο

Γιατί πέφτουμε από τα σύννεφα;

Ζώντας τον εφιάλτη

Μπορούμε να χαμογελάμε ακόμη...

We are the world

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Συμβιβασμός εναντίον αποδοχής

Χριστίνα (Ανδρομέδα) Πεταλωτή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.