Μη Μένεις Εκτός mi meneis ektos Μη Μένεις Εκτός Mi Meneis Ektos


225 εκατομμύρια...

Α
Α
Akash - Bangladesh
Όταν ήμουν παιδί, καλοκαίρι σήμαινε να περιμένουμε να περάσει το φορτηγάκι με τα παγωτά, το δελφίνι του απέραντου γαλάζιου αφίσα στο δωμάτιό μου, διακοπές με τα ξαδέλφια στις Μαρίκες και μια ανέμελη διάθεση.

Το φετινό καλοκαίρι δεν υπήρξε και τόσο ρόδινο και ανέμελο για τα παιδιά. Δύο δίδυμα αδελφάκια χτυπήθηκαν από έναν ασυνείδητο που ενώ τα έστειλε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Παίδων, δεν παρέλειψε να πει το password «συγγνώμη»... Μια έφηβη με αβέβαιο μέλλον και τραγικό παρόν να νοσηλεύεται επειδή βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή... Το πράσινο που ανήκει στα παιδιά μας καμένο και το μέλλον τους να διαγράφεται μαύρο μέσα από ολοένα αυξανόμενα μέτρα. Εμείς οι υπόλοιποι, παρακολουθούμε την ώρα του prime time τις στοχευμένες διαφημίσεις της Coca-Cola που μας λένε να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο, παράλληλα βέβαια με τις σωρηδόν απολύσεις της εταιρείας. Όλα αυτά στην Ελλάδα.

Αν κοιτάξουμε την υφήλιο κατάματα, θα δούμε ότι ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Το παρόν, το μέλλον, οι στιγμές μας, η γη που γυρίζει ανήκουν στα παιδιά μας. Σε αυτά που το φετινό καλοκαίρι έκαναν βουτιές στην κατασκήνωση, σε αυτά που τραγουδάνε και η φωνή τους τον κόσμο αλλάζει, στα παιδιά της Συρίας που το φετινό καλοκαίρι έμαθαν να ζουν στη συσκότιση, στα παιδιά του Μπαγκλαντές που σπάνε πέτρες για να ζήσουν, στα 225 εκατομμύρια παιδιά που δουλεύουν παγκοσμίως.

Κάποιες φορές είναι η ανέχεια που αναγκάζει τις οικογένειές τους, και έτσι τα παιδιά της Cartagena στρέφονται στην πυγμαχία για να ξεφύγουν από τις συνθήκες φτώχειας που βιώνουν. Πιο συχνά, πρόκειται για παιδική εκμετάλλευση. Μια στιγμή, πολλές ζωές. Την ώρα που «αγωνιώ» να έρθει η σειρά μου στην ουρά του supermarket, την ίδια στιγμή, η αγωνία παίρνει άλλο νόημα, σε ένα παιδί που διανύει χιλιόμετρα και χιλιόμετρα για να βρει πόσιμο νερό, σε ένα παιδί που κοιμάται στον δρόμο για να μην γυρίσει σπίτι του χωρίς λεφτά.

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο χαμόγελο, στο παιχνίδι τους. Γιατί αυτά δίνουν νόημα στις λέξεις. Όσο για το δικό μας το χρέος, τίποτα παραπάνω από το να καταγγείλουμε την παιδική εκμετάλλευση. Να κοιτάμε μπροστά, χωρίς να σκεφτόμαστε «που να μπλέξουμε τώρα...». Θέλει σαφώς δύναμη. Άλλωστε, η μεγάλη αλήθεια ανήκει στον Γιάννη Ρίτσο «αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια, κορίτσια αγόρια στη σειρά και στήνανε χορό, ο κύκλος θα γινότανε πολύ πολύ μεγάλος, και ολόκληρη τη γη μας θ’αγκάλιαζε, θαρρώ».
Viky Georgiou, 05/09/2012

ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

Αν θες η άποψή σου να συνδεθεί με το προφίλ σου, συνδέσου πριν την καταθέσεις.

ονοματεπώνυμο 
Από 4 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

τίτλος 
Από 3 έως 60 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

περιεχόμενο   λίγος χώρος; γράψε ένα άρθρο
Από 1 έως 1000 χαρακτήρες. Τώρα έχεις  0  χαρακτήρες.

σύνδεσμος (link)


έξι κεφαλαίοι λατινικοί χαρακτήρες χωρίς κενά


Δεν έχεις συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά (★) πεδία της φόρμας.
Το μήκος του ονοματεπωνύμου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του τίτλου δεν είναι κατάλληλο.
Το μήκος του περιεχομένου δεν είναι κατάλληλο.
Η διεύθυνση (URL) δεν είναι κατάλληλη.

 

Viky Georgiou

"Η αλήθεια συχνά πονάει και μας καταδιώκει, κι απ όλους τους καθ... περισσότερα


14 Οκτωβρίου 2010 ώρα 22:57

Τίτλος έργου: Ζωή, Πρωταγωνιστής: Εσύ

Μια ανάσα, μόνο μία

Tώρα που το Μη έγινε Γάμα

Χρόνια

Θα έρθει ο καιρός...

περισσότερα


enfo.gr   Web   Wikipedia   Βικιπαίδεια   YouTube


Έγκλημα και τιμωρία...

Στέφανος Μαντζαρίδης
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΣΕΝΑ.
ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ. ΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΡΩΜΑ.
ή γράψου στο newsletter 
mobile.enfo.gr + εσύ = bff
εγγραφή / σύνδεση     κοινότητα     λειτουργία     ταυτότητα     ανταπόδοση     προβολή     υποστήριξη     επικοινωνία
Ασφάλεια δεδομένων & πνευματική ιδιοκτησία  |  © 2017 enfo.gr. Με τη χρήση του παρόντος δηλώνεις ότι συμφωνείς με τους όρους χρήσης.